qode interactive strata

Tijd voor RPA?

We kennen allemaal de science fiction films wel waarin robots een bedreiging voor de mensheid zijn. Pure horror! Gelukkig is de realiteit anders. Het is efficiënt en kostenbesparend om met RPA eentonige bedrijfsprocessen te automatiseren.

RPA: Robitic Process Automation

De digitalisering heeft er inmiddels al voor gezorgd dat we sneller en efficiënter kunnen werken. Mede daardoor zijn steeds meer bedrijven en organisaties geïnteresseerd in de toegevoegde waarde van RPA. Wel, die toegevoegde waarde is voor vele bedrijfsprocessen enorm!

Great ROI

Voor heel veel organisaties geldt dat de investering in RPA de efficiency en de groei van de organisatie zeer positief zal beïnvloeden en zichzelf snel zal terugbetalen. We noemen je een paar voorbeelden:

  • Medewerkers worden ontlast: Door repeterende taken als het invoeren van data te automatiseren, zal deze gemotiveerder en productiever aan de slag gaan.
  • Medewerkers kunnen breder worden ingezet: De automatisering van tijdrovende en vaak geestdodende taken zorgt ervoor dat de medewerkers meer tijd over hebben om andere, interessantere taken te verrichten;
  • Kostenbesparing: Door gebruik te maken van RPA kunnen alle processen die zich daarvoor lenen verbeterd worden. Zo kunnen er razendsnel en foutloos gegevens uit diverse bronnen worden verzameld. Dat stelt u bijvoorbeeld in de gelegenheid om sneller te kunnen beslissen en dus ook schakelen.

 

De valkuilen van RPA

Ja, die zijn er ook. Bedrijven waar u terecht kunt voor RPA voor uw bedrijf of organisatie, spiegelen de implementatie en het onderhoud ervan nog wel eens te rooskleurig af.

Dat kan erin resulteren dat u voor extra onvoorziene kosten komt te staan. Kosten voor bijvoorbeeld het onderhoud of de programmering van de software. Daarvoor is specifieke expertise vereist, die u misschien niet in huis heeft. Het is dan ook van het grootste belang dat u zich goed laat adviseren, door een onafhankelijke partij.

Overweegt u om bepaalde processen binnen uw organisatie te automatiseren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om te zien waarmee wij u mogelijk kunnen ondersteunen.